6 Pensule machiaj esentiale pentru incepatoare

Buna lebedelor,

Saptamana trecuta primeam un mesaj privat pe pagina de facebook a blogului in care o cititoare isi dorea sa scriu si articole cu produsele care nu ar trebui sa lipseasca din portfard. Asadar am zis sa o iau usor si sa incep cu un prim articol, despre pensule machiaj esentiale pentru incepatoare.

Mai exact acest articol este in special pentru acelea dintre voi care apreciati machiajul, va fardati si aveti un portfard cu diferite produse. O sa insist mai mult pe tipuri de pensule, nu foarte mult pe branduri si cum sa recunoasteti calitatea perilor.

Inainte sa incep, puteti recunoaste pensulele pentru fata dupa dimensiunea lor, sunt mai mari, au manerul mai mare si mai gros iar pensulele pentru pleoape, ochi, au manerul mult mai subtire si la fel si perii sunt mai mici.

Pensula de fond de ten

Aici ar fi mai multe tipuri de pensule dar esentiala ar fi o pensula plata cu care sa intindeti fondul de ten sau un buretel din acela ou. Corect ar fi prima data sa aplicati fondul de ten cu pensula plata si apoi sa uniformizati cu buretelul dar eu de cele mai multe ori folosesc doar buretelul.

Aceasta pensula ar trebui sa fie destul de mare, sunt si pensule mici care arata la fel dar sunt pentru corector iar perii sa fie sintetici. Ca o regula pe care o stiu de la primul curs de machiaj pe care l-am urmat, produsele cremoase se aplica cu pensule cu peri sintetici iar cele pudra cu pensule cu peri naturali sau sa semene ca textura foarte bine cu acestia.

De ce sa nu aplicati fondul de ten cu degetele? Drept sa va zic pana sa fac acel curs si eu aplicam cu degetele si mereu ma murdaream si nu era deloc confortabil. Dar in afara de asta, datorita caldurii degetelor fondul de ten poate sa oxideze mai mult decat daca l-ai aplica cu o pensula sau un buretel.

Deci eu va recomand un buretel pe care il puteti folosi foarte bine si pentru corectorul lichid.

Pensula pentru pudra

Aici clar iti trebuie o pensula pufoasa, cat mai mare, deasa si preferabil din peri naturali. Sa fie taiata pe rotund si sa fie moale, sa fie o placere sa te „dai” cu ea pe fata. Eu am mai multe preferate, chiar si cu peri sintetici.

Ca o recomandare de la cineva care a patit-o de cateva ori, aveti grija sa o spalati cu o zi inainte sa aveti nevoie sa o folositi pentru ca poate parea uscata la exterior si sa fie inca uzi perii de la mijloc. Asta e valabil pentru majoritatea pensulelor dar la aceasta in special.

Prefer sa aplic pudra cu miscari de tapotare, atingere a tenului si nu de stergere a tenului, pentru a nu destabiliza produsele aplicate anterior.

Pensula pentru blush si contouring

Sa stiti ca aici pot fi pensule diferite, adica sunt mai multe tipuri de pensule de blush si de contouring dar eu ma refer la cea taiata in unghi.

Pensula care este asemanatoare cu cea de pudra, tot mare, destul de deasa dar taiata in unghi. Este perfecta atat pentru blush cat si pentru contouring si mie imi place sa folosesc o pensula la mai multe lucruri.

La fel, avand produse pudra pentru blush si contouring, ar fi preferabil sa fie din peri naturali sau perii sintetici sa fie cat mai asemanatori cu cei naturali.

Gasiti aici o multime de produse pentru machiaj din care puteti alege unele pensule care sa arate ca cele din pozele pe care le-am facut. Ca idee, as merge pe Sigma pentru calitate si pret bunicel, urmate de pensulele Real Techniques pentru calitate si pret mai accesibil si Essence pentru raport bun calitate si pret. Puteti bineinteles incerca si alte branduri poate descoperiti pensule foarte bune, eu nu am incercat toate brandurile.

Pensula de blending pentru pleoape

Toate pensulele din imaginea de mai sus sunt de blending, forma lor diferita totusi putin.

O pensula de blending are manerul subtire, perii sunt taiati pe rotund si este deasa. La fel ar trebui sa fie din peri naturali sau peri sintetici care sa semene cat mai bine cu cei naturali. Este foarte importanta pentru machiajul ochilor pentru ca o sa o folosesti la blending, la estomparea culorilor.

Eu folosesc pensula de blending pentru a aplica fardul in pliul pleoapei, si apoi il estompez cu miscari stanga dreapta si miscari de rotatie tot de la stanga la dreapta.

Pensula plata pufoasa pentru fardul de pleoape


Am vrut sa specific si pufoasa in descriere pentru ca sunt unele pensule plate si foarte inguste, si acelea au rolul lor dar mie mi se par mai importante si poti aplica mult mai multe farduri cu acestea plate si pufoase.

Aplic in primul rand fardul de culoarea pielii pe toata pleaoapa, apoi tot cu o pensula de acest tip aplic fardul pe pleoapa mobila, dupa ce am estompat fardul din pliu cu cea de blending.

Merge foarte bine si pentru pigmenti, dai cu spray de fixare pe ea si apoi o introduci in pigment, o sa il aplice foarte frumos si poti chiar estompa marginile.

Pensula de sprancene si eyeliner

O sa o gasiti cu diverse denumiri dar este o pensula subtire, taiata in unghi, plata si ingusta. Exista si variante pufoase dar cu acelea faci altceva.

Asadar o folosesc pentru a-mi face sprancenele, trasez cu ea linii, o tin cu partea mai lunga in jos si partea mai scurta in sus. Apoi merge foarte bine si pentru eyeliner-ul cremos.

Mi se pare o pensula esentiala de avut in portfard pentru ca machiajul sprancenelor este necesar in orice machiaj.

Acum vreau sa va arat si un set foarte dragut Sigma pe care mi l-am luat de la Notino si am primit si cadou inca o pensula si un gel de curatare pentru pensule. Gasiti si acum promotia cu cadoul: Daca achizitionati produse Sigma de minim 215 RON va puteti alege un cadou la alegere un sampon, un material de curatat pensulele sau o pensula pentru calatorie.

Asadar acestea sunt recomandarile mele, daca incepi cu aceste 6 pensule machiaj esentiale dupa poti sa adaugi si alte tipuri de pensule.

Va intereseaza sa fac un articol si cu alte tipuri de pensule pe care eu le am si le folosesc?

O zi frumoasa,

Aly

Comentarii

comentarii

One thought on “6 Pensule machiaj esentiale pentru incepatoare

  1. Cu ocazia acestei prezentări mai învățăm și noi câte ceva ,nu sunt eu prea pricepută la machiat ,dar cu timpul le mai învățăm !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.