Sprancene perfecte

image
Un machiaj corect presupune si sprancene perfecte, bine aranjate. Pentru asta avem nevoie de o penseta, o forfecuta, o pensula / perie pentru sprancene , un corector sau un creion alb, si un fard de sprancene sau un creion de sprancene.
In primul rand le vom tunde. Periem prima parte a sprancenelor in sus, apoi taiem ce trece peste limita superioara a sprancenelor. In continuare, le periem in jos, si taiem ce trece sub linia inferioara a sprancenelor. Nu vom taia din codita sprancenelor.
Eu trasez conturul sprancenelor cu un corector sau un creion alb, si le pensez pe cele care sunt colorate cu alb.
Pentru cele mai sensibile la pensat, este bine sa se penseze dupa o baie de aburi. Atunci este mai putin dureros, pentru ca porii sunt deschisi.
Cand ne pensam, lumina naturala ne ajuta cel mai mult. Asa ca e bine sa te asezi in fata unei ferestre.
Dupa ce smulgi cateva fire dintr- o spranceana, mergi la cealalta,  si tot asa, ca sa mentii simetria sprancenelor.
Firele de par se smulg in directia de crestere.
Important este sa nu exagerezi nici cu tunsul, nici cu pensatul sprancenelor.
Vom continua cu conturarea, desenarea lor.
Pentru asta, trebuie sa stabilim unde incep. Cum? Tinem pensula in pozitie verticala, sprijinita de partea laterala a nasului, si urmarim punctul in care ajunge pe linia sprancenei. Acolo ar trebui sa inceapa.
Pentru a stabili unde e cel mai inalt punct, tinem pensula lipita de nara, si o miscam in diagonala, pana ajunge in centrul irisului. Vom nota unde creionul atinge spranceana. Acolo este cel mai inalt punct al sprancenei. ( Aici exista mai multe modalitati. Se poate misca pensula pe diagonala,  pana ajunge in dreptul jumatatii exterioare irisului, sau tinem pensula in pozitie verticala, in exteriorul irisului. Incearca toate aceste modalitati, si vezi care ti se potriveste cel mai bine).
Acum tinem pensula lipita de nara nasului, si o miscam pe diagonala, spre coltul exterior al ochiului. Acolo unde atinge spranceana, trebuie sa fie capatul ei, unde se termina codita.
Totusi, cel putin o data la 2 saptamani sau o data pe luna, este bine ca pensatul sa fie realizat de catre o cosmeticiana.
Inainte sa ma apuc de conturat sprancenele, le perii bine pentru a indeparta praful sau resturile de produse cosmetice sau de machiaj.
Eu folosesc pentru machiajul de zi, un creion de sprancene de la L’Oréal , care este perfect. Trasez linii cu el, umpland golurile, spatiile din spranceana. La limita inferioara conturez spranceana mai evident, iar la limita superioara conturez mai putin, si apoi perii surplusul.
Pentru machiajul de seara folosesc un fard de sprancene pentru a obtine sprancene mai definite. Il aplic cu ajutorul pensulei, trasand linii, apoi perii surplusul. Va recomand fardul de sprancene de la Anastasia Beverly Hills.
Cam asta e tot.
Voi cum va aranjati sprancenele?
* Informatiile pe care le-am descris, le-am capatat de la cursul de micropigmentare sustinut de Ana Maria Margineanu, de la cursul de make-up al Academiei Startline tinut de Gina Stefanoaia,  si din cartea Machiajul perfect a lui Robert Jones

Comentarii

comentarii

8 thoughts on “Sprancene perfecte

  1. Apreciez mult la tine faptul că știi să explici. Totodată, ești foarte informată. Oferi multe detalii care sunt esențiale, mai ales pentru persoanele care sunt la început sau care sunt mai neîndemânatice. Singurul tău dezavantaj – care sunt sigură că se va corecta în timp – este că nu lucrezi tocmai „curat”. Lucrează un pic mai mult la blending, la cantitatea de produs folosită și la calitatea imaginii. Mult succes și sper să nu te superi pe mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.